Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Use coupon code WELCOME10 for €10 off your first order.

Cart 0

Yay! Jouw bestelling wordt gratis verzonden! You are €150 away from free shipping.
Geen producten meer beschikbaar voor aankoop

Bestelnotities toevoegen
Is het een cadeau?
Subtotaal Gratis
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Geboortesteen maart - Aquamarijn

Geboortesteen maart - Aquamarijn

Ben je geboren in maart? Dan is aquamarijn jouw geboortesteen! Tevens wordt de steen geassocieerd met het sterrenbeeld Vissen. Deze prachtige edelsteen staat bekend om zijn adembenemende blauwe kleur en kristalheldere uitstraling. Maar wist je dat aquamarijn ook een rijke geschiedenis van betekenis en symboliek heeft?

Aquamarijn is een variant van de beryl mineraal en wordt al sinds de oudheid gewaardeerd als een van de meest populaire edelstenen. De naam "aquamarijn" komt van het Latijnse woord voor zeewater, vanwege de prachtige blauwe tint die doet denken aan de heldere kleuren van de zee.

De betekenis van aquamarijn gaat terug tot de oude Grieken en Romeinen, die geloofden dat de steen de kracht had om de goddelijke wijsheid te vergroten en de geest te verhelderen. In de middeleeuwen werd aquamarijn beschouwd als een amulet tegen vergiftiging en werd het gedragen als bescherming tijdens reizen over zee.

Urania's Mirror A view of Heaven - Pisces

Naast zijn spirituele en beschermende eigenschappen, wordt aquamarijn ook geassocieerd met liefde en geluk. Het wordt vaak gegeven als een symbool van oprechte liefde en trouw, en geloofd wordt dat het een huwelijk beschermt tegen problemen en ruzies.

Maar aquamarijn is niet alleen populair vanwege zijn betekenis en symboliek - het is ook gewoon een prachtige edelsteen om te dragen! De lichtblauwe kleur van aquamarijn past bij bijna elke outfit en geeft een vleugje verfijning en elegantie. Aquamarijn wordt vaak gezet in ringen, oorbellen en hangers, en kan worden gecombineerd met andere edelstenen zoals diamanten en smaragden voor een nog kleurrijkere look.

Als je op zoek bent naar een bijzonder cadeau voor iemand die in maart is geboren, is een aquamarijn sieraad zeker een goede keuze! Bij gbop.nl shop je de birthstone collectie met de 14k Aquamarijn Ring als passende keuze voor maart. 

14k Birthstone Collectie gbop

Of je nu op zoek bent naar betekenis, symboliek of gewoon pure schoonheid, aquamarijn is een edelsteen die zeker indruk zal maken. Dus waar wacht je nog op? Shop jouw Aquamarijn sieraad vandaag nog bij gbop.nl!